Rendement

 

Er is sprake van een rendement als het bereikte resultaat van de training of coaching de behoefte(n) van de deelnemer en opdrachtgever heeft vervuld.
Op evaluatieformulieren werden onderstaande uitspraken genoteerd door deelnemers.

Resultaten
Deelnemers van diverse trainingen aan het woord: 

 • Juiste vragen stellen op het juiste moment
  ” Het is nauwelijks voor te stellen hoe mijn communicatie verbeterd is door ‘alleen’ maar te letten op het stellen van open vragen”

 • Aandachtig luisteren
  ” In combinatie met open vragen weet ik nu veel meer wat er speelt op mijn afdeling, omdat ik ‘wacht tot de laatste druppel’”

 • Feedback  geven
  ” Ik ben assertiever geworden zonder agressief te zijn. Vroeger wachtte ik tot irritaties frustraties werden en ging ik te kort door de bocht”

 • Feedback ontvangen
  ” Mijn leven zat vol met rechtvaardigingen en ‘Ja, maar’, en nu heb ik meer grip op mezelf gekregen. Ik sta nu meer open voor feedback van anderen
  ." 

 • Schriftelijke voorbereiding is een waardering voor je gesprekspartner
  "Onderweg naar mijn klanten bedacht ik me wat ik zou gaan bespreken. Nu neem ik de tijd om me schriftelijk voor te bereiden en bereik ik meer in minder tijd bij mijn klanten."

 • Open vragen stellen in plaats van beweringen uiten
  " Ik ben nu meer gefocust op wat ik wil horen in plaats op wat ik wil zeggen. Die attitude van belangstelling tonen leidt bijna onmiddellijk tot vragen stellen."
 • Van kenmerken van het produkt naar de voordelen voor de klant
  " In mijn gesprekken ben ik nu meer met de toegevoegde waarde van onze producten bezig dan met de kenmerken. Gesprekken gaan nu wat verder, wat dieper en dat bevalt zowel de klanten als mij."

 • Zelfverzekerd omgaan met tegenwerpingen
  " Niet gelijk meer in de verdediging gaan als klanten met tegenwerpingen en bezwaren komen. Rustig blijven, luisteren en vragen stellen om het gesprek onder controle te houden. Mooi om te doen, het blijft nog wel moeilijk."

 • Positief omgaan met klachten
  " Het is vervelend als een klacht geuit wordt, maar het is nog vervelender als de klacht niet geuit wordt. Door niet in de verdediging te gaan, maar de klacht serieus te nemen heb ik zelfs enkele relaties kunnen verbeteren

 • Delegeren, rekeninghoudend met de kwaliteiten van de medewerkers
  " Van al mijn medewerkers heb ik in kaart gebracht waar ze nu staan in hun ontwikkeling en aan de hand daarvan delegeer ik hen verantwoordelijkheden waarin zij kunnen groeien."

 • Functioneringsgesprekken verlopen in een positieve, open sfeer
  " Het zijn gelukkig geen eenzijdige beoordelingsgesprekken meer. Medewerkers geven eerst hun eigen beeld van hun functioneren en ik geef mijn visie en daarna help ik hen bij het maken van concrete afspraken. Medewerkers reageren zeer positief op deze aanpak."

 • Vergaderingen zijn gestructureerd en leiden tot motivatie en acties
  " Dankzij een duidelijke vergaderstructuur beginnen we nu op tijd, eindigen we meestal op tijd, is de groep actiever en is ook het onderlinge contact verbeterd."